
دوستان عزیز سلام
در جلسات قبلی آموزش صفر تا صد وردپرس یاد گرفتیتید وردپرس رو نصب کنید. پس از نصب و ورود به محیط مدیریتی وردپرس شما به صفحه پیشخوان هدایت میشوید. صفحه مدیریتی وردپرس شما گزینه های مهم و بخش های کاربردی است که با استفاده از این بخش ها میتوانید نوشته جدید ایجاد کنید ، برگه ای بسازید ، عکسی آپلود کنید و … . در این جلسه آموزشی تمامی قسمت ها و اجزای پیشخوان به شما عزیزان توضیح میدهیم و امیدواریم از این جلسه هم لذت ببرید.
چند کلامِ خودمونی : من وقتی برای اولین بار پیشخوان وردپرس رو دیدم واقعا گیج بودم ! شدیدا سردرد گم. حدود ۵ سال پیش بود اون موقع هم آموزش فارسی کاملی براش وجود نداشت که بتونم کامل و بدون مشکل یاد بگیرم اما خب چون واقعا از امکانات وردپرس خوشم اومده بود ادامه دادم و در کمتر از ۲ روز تونستم با تمامی بخش ها آشنا شم و کار کنم. اگه الان حس شبیه به من رو دارید دوست دارم بهتون اطمینان بدم این حس بعد از خوندن این مقاله آموزشی ازبین میره و شما هم مثل من از استفاده از وردپرس لذت میبرید . ♥️
معرفی بخش پیشخوان وردپرس
یک : به پیشخوان وردپرس فارسی خود خوش آمدید! این صفحهایست که شما هنگام ورود به سایت مشاهده میکنید، این صفحه امکان دسترسی به کلیه بخشهای مدیریتی را برای شما فراهم میکند.
دو : فهرست راهبری سمت راست (نمایش ، نوشته و …) دسترسی شما به بخشهای مختلف مدیریتی را فراهم میکند. بخشهای زیرمجموعه هنگام بردن نشانگر روی گزینههای مختلف ظاهر خواهند شد. میتوانید فهرست را با استفاده از آیکن پیکان پایین آن، باز یا بسته کنید.
سه : پیوندهای موجود در نوارابزار بالای صفحه، پیشخوان و صفحهی اصلی سایت را به هم متصل و دسترسی شما به بخشهای مختلف وردپرس را فراهم میکند.
بروزرسانی ها : در این صفحه، میتوانید به تازهترین نگارش وردپرس بهروزرسانی کنید.همچنین میتوانید پوستهها و افزونهها را از مخزن WordPress.org بهروزرسانی نمایید.
معرفی بخش نوشته های پیشخوان وردپرس
همهی نوشتهها: این صفحه دسترسی شما به تمام نوشتههایتان را فراهم میکند. میتوانید نحوهی نمایش صفحه را به دلخواه خود تغییر دهید.
افزودن نوشته: از طریق این بخش میتوانید نوشته یا محتوای جدیدی برای وبسایت خود تولید کنید.
دستهها: از دستهها میتوانید برای تعریف بخشهایی استفاده کنید که نوشتههای مرتبط به هم را گروهبندی میکند.
برچسبها: با استفاده از برچسبها میتوانید کلمات کلیدی را به نوشتهها اختصاص دهید. برچسبها بر خلاف دستهها از سلسله مراتب پیروی نمیکنند؛ به عبارت دیگر ارتباطی بین یک برچسب و دیگری وجود ندارد.
دسته و برچسب چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ برچسبها معمولاً کلیدواژههایی غیررسمی هستند که اطلاعات مهم نوشته (اسامی، سوژهها و غیره) را که ممکن است در سایر نوشتهها نیز تکرار شوند، مشخص میسازند؛ در صورتی که دستهها نوعی بخشبندی از پیشتعیینشده هستند. اگر به سایت خود به چشم یک کتاب نگاه کنید دستهها مانند فهرست مطالب و برچسبها مانند اصطلاحات مندرج در نمایه هستند.
معرفی بخش رسانه پیشخوان وردپرس
کتابخانه : فهرست تمام فایلهایی که بارگذاری کردهاید، در کتابخانهی پروندههای چندرسانهای قابل دیدن است. فایلهای تازه در ابتدای فهرست قرارمیگیرند.
افزودن (بارگذاری رسانهی جدید) : میتوانید پروندههای چندرسانهای را در این بخش٬ بدون ایجاد نوشته٬ بارگذاری کنید. این امکان بهشما اجازه خواهد داد تا پروندهها را برای استفادهی آتی در نوشتهها یا برگهها بارگذاری کنید. همچنین میتوانید در سایتهای دیگر به پروندههای بارگذاری شده پیوند دهید و آنها را بهاشتراک بگذارید.
معرفی بخش برگه های پیشخوان وردپرس
برگهها : برگهها مانند نوشتهها دارای عنوان، محتوای متنی و اطلاعات مرتبط هستند٬ اما بر خلاف نوشتهها بخشی از فرایند مبتنی بر ترتیب زمانی جاری در وبلاگ نیستند، در واقع برگهها به نوعی نوشتههایی دائمی هستند. برگهها دستهبندی یا برچسبگذاری نمیشوند. با این حال میتوان نوعی سلسله مراتب برای آنها تعیین کرد. برای ایجاد گروهی از برگهها میتوان یه برگه را به عنوان مادر انتخاب کرد و سایر برگهها را در گروه موردنظر قرار داد.
افزودن برگه: ساختن برگهها بسیار شبیه به ساختن نوشتهها است، همانطور که صفحهی نوشتن نوشتههایتان را سفارشی میکنید میتوانید صفحه نوشتن برگهها را نیز با استفاده از کشیدن و رها کردن، زبانه تنظیمات صفحه و جعبههای باز و بستهشونده به دلخواه سفارشی کنید.
معرفی بخش دیدگاه های پیشخوان وردپرس
شما میتوانید دیدگاهها را مانند نوشتهها و دیگر موارد مدیریت کنید. این صفحه مانند دیگر صفحات مدیریتی قابل سفارشیشدن است. شما میتوانید گزینههای مدیریت دیدگاهها را با حرکت نشانگر بر روی هر یک از آنها مشاهده و تغییرات خود را روی یک دیدگاه یا بهصورت کارهای دستهجمعی اعمال کنید.
معرفی بخش نمایش پیشخوان وردپرس
پوسته ها (قالبها) : از این صفحه برای مدیریت پوستههای نصب شده شما استفاده میشود. به جز پوسته(ها)ی پیشفرض همراه با وردپرس، دیگر پوستهها توسط اشخاص ثالث طراحی و توسعه داده شدهاند. در رایا وردپرس میتوانید قالب های حرفه ای خریداری کنید یا از قالب های رایگان برای زیبا سازی وبسایتتان استفاده کنید.
سفارشی سازی : سفارشیساز به شما اجازه میدهد تا پیشنمایش تغییرات سایت خود را قبل از انتشار آنها ببینید. میتوانید در حالت پیشنمایش، به صفحات مختلف سایت خود سر بزنید. کلیدهای میانبر ویرایش برای برخی از عناصر قابل ویرایش نشان داده شده است.
ابزارک ها : ابزارکها بخشهای مستقلی از محتوا هستند که در ناحیه ایزارکهای پوسته (نام متداول آن ستون کناری است) جای میگیرند. برای پر کردن ستونهای کناری/ناحیه ابزارکها با ابزارکهای شخصی، نوار عنوان ابزارک دلخواه را به ناحیه موردنظر کشیده و سپس رها کنید. فقط اولین ناحیه ابزارک به صورت پیشفرض باز است. برا پر کردن سایر نواحی ابزارک روی نوارهای عنوان آنها کلیک کنید تا باز شوند.
فهرست ها : این صفحه برای مدیریت فهرست و منو های سفارشی شما استفاده میشود. فهرستها میتوانند در محلهایی که توسط پوسته شما مشخص شده، یا با اضافه کردن ابزارک «فهرست سفارشی» در صفحهی ابزارکها نمایش داده شوند.
ویرایشگر : با استفاده از ویرایشگر پوسته میتوانید پروندههای CSS و PHP تشکیلدهنده پوسته سایت خود را ویرایش کنید.
معرفی بخش افزونه های پیشخوان وردپرس
افزونهها تواناییهای وردپرس را افزایش میدهند. پس از راهاندازی افزونه، میتوانید آنرا در این بخش فعال و یا غیرفعال کنید.
جستجو برای افزونههای نصب شده، با استفاده از عبارتی در نام، توضیحات یا نویسندهی افزونه صورت میگیرد. نتیجه جستجو همزمان با این که شما تایپ میکنید بهروز میشود.
اگر میخواهید افزونههای بیشتری در اختیار داشته باشید روی دکمهی «افزودن» کلیک کنید. حال میتوانید در مخزن افزونههای وردپرس ، افزونههای بیشتری را جستجو و انتخاب کنید. افزونههای موجود در مخزن وردپرس توسط اشخاص ثالث طراحی و ساخته شدهاند و با پروانهای که وردپرس استفاده میکند سازگاراند. راستی، این افزونهها رایگان هم هستند! برای دریافت افزونه های حرفهای تر میتوانید به بخش افزونه های حرفهای رایا وردپرس سری بزنید.
معرفی بخش کاربران پیشخوان وردپرس
همه کاربران : این صفحه تمام کاربران سایت شما را فهرست میکند . هر کاربر یکی از پنج نقشی که مدیر سایت برای او تعیین کرده است را دارد: مدیر، ویرایشگر، نویسنده، مشارکت کننده، یا مشترک. کاربران با نقشهای غیر از مدیر، بر اساس نوع نقش، در هنگام ورود به سیستم امکانات کمتری را مشاهده خواهند کرد.
افزودن: کاربران تازه به صورت خودکار رمزی دریافت خواهند کرد که بعدا میتوانند آن را تغییر دهند. میتوانید با کلیک روی دکمهی «نمایش رمز»، رمز را ببینید یا ویرایش کنید. هنگامی که کاربر به سایت اضافه شد، نامکاربری غیرقابل تغییر خواهد بود.
شناسه شما : شناسنامه شما حاوی اطلاعاتی درباره شما (“حساب شما”) و همچنین برخی از گزینههای شخصی برای استفاده از وردپرس است.
شما میتوانید رمز عبور را تغییر دهید، میانبُرهای صفحهکلید را فعال کنید، رنگ محیط مدیریت، و حالت ویرایشگر دیداری را تغییر دهید و چند مورد دیگر که بهتر است خودتان ببینید. میتوانید نوارابزار را هنگام مشاهدهی سایت پنهان کنید، اما نمیتوانید آن را در محیط مدیریت غیرفعال کنید.
معرفی بخش ابزار های پیشخوان وردپرس
درون ریزی یا import : لیست این صفحه افزونههایی را که توسط آنها میتوانید محتوای خود را از دیگر سیستمهای مدیریت محتوا به وردپرس درونریزی کنید، نشان میدهد.
برون بری یا Export : شما میتوانید پروندهای از محتویات سایت خود را به منظور انتقال به دیگر سایتها یا سیستمها٬ برونبری نمایید..
معرفی بخش تنظیمات پیشخوان وردپرس
تنظیمات همگانی : موارد ذکر شده در این صفحه بعضی از اطلاعات اولیه و ساده سایت شما را تعیین و مشخص میکند.بیشتر پوستهها عنوان سایت را در بالای هر صفحه، نوار عنوان کاوشگر، و به عنوان نام شناسائی ایجاد کنندهء خوراکها٬ نمایش میدهند. همچنین معرفی کوتاه نیز توسط برخی پوستهها نمایش داده میشود.
تنظیمات نوشتن : شما میتوانید نوشتههایتان را از راههای مختلف ارسال کنید؛ این صفحه شامل تنظیمات همهی آن راههاست.
تنظیمات خواندن : این صفحه حاوی تنظیمات مربوط به نمایش محتوای سایت شماست.
تنظیمات گفتگو ها یا دیدگاه ها : در این صفحه میتوانید تنظیمات و چگونگی نمایش دیدگاهها و برخی پیوندهای مربوط به نوشتهها/برگههایتان را تغییر دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر به پیوند مربوط به مستندات گفتگوها مراجعه کنید.
تنظیمات رسانه : شما میتوانید بیشترین اندازه تصاویری را که درون محتوای نوشتاری خود قرار میدهید تنظیم کنید؛ همچنین میتوانید یک تصویر را در اندازه کامل وارد نمایید.
تنظیمات پیوند های یکتا :پیوندهای یکتا همچون نشانی دستهها و بایگانی، نشانیهای همیشگی نوشتهها و برگههای سایت شما هستند. نشانی هر نوشته باید همیشگی باشد و هیچگاه تغییر نکند، پس آنرا پیوندیکتا مینامیم.
پایان آموزش جلسه سوم
سخن پایانی :در این آموزش با تمامی بخش های پشخوان آشنا شدید و در جلسه آینده ایجاد نوشته در وردپرس را به شما عزیزان آموزش میدم.
(تمامی قسمت های آموزشی صفر تا صد را در اینجا مشاهده کنید)
پایان جلسه سوم / موفق باشید